have a heart


"i don't like when they're talking about Chanel as fashion. Chanel is a style. fashion passes, style remains." - Coco Chanel


Är uppe i min host family's cabin. Bor i en kompis stuga, vilket hus, det är byggt av en känd arkitekt och huset är helt enormt vackert, hade det inte varit för huset had jag nog blivit allt för uttråkad mitt i skogen. Sitter i ett rum som är omringat av fönster och kan bara se skog, skog och skog så långt ögat kan nå. It's peaceful, ingen tv och ingen stress. Sitter och jobbar med mitt projektarbete om den franska modeskaparen Coco Chanel. Om en stund tar jag med mig mina två barn och återvänder till storstadslivet


inspirations

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Zippora for Lonely Hearts

california


Lite bilder från Santa Monica. Stephanie och jag leker i sanden, bor man i en öken som sagt så får man passa på, inte ofta man får njuta av beachen och havet. Denna dagen i Cali var underbar, ibland önskar man att man bodde där. Finns så mycket mer att göra där, Phoenix är USAs femte största stad men det känns den inte som. Kanske har jag varit här för länge......? trots det älskar jag mitt Phoenix

pale


älskar färgerna.

concrete jungle where dreams are made of, there's nothing you can't do


Gettin ready to hit the dancefloor. bye. see ya. later. right?

it's all over


Venice

Natalie & Creig

Santa Monica

Hann med mycket i Cali. Bodde i Westwood två nätter då våra vänner hade match och sov borta, så vi fick ha hela lägenheten för oss själva, väldigt snällt! Sista natten tillbringade vi i Natalies lägenhet mitt emot The Grove i Hollywood. Craig och Ross tog med oss på två olika turer så vi fick se så mycket som möjligt av LA. Fick promenera på Santa Monica Piren, klättra på Beverly Hills skylten, se allt galet i Venice, spana in alla surfare i Malibu och se studentstaden Westwood. Sista dagen körde vi downtown LA eftersom jag hade en interjuv bokad med FIDM, (Fashion Institute of Design and Mercandising) jag älskar skolan. Anledningen till detta var att jag är så sugen på att plugga i usa, men vem vet vad man gör senare

good friends are like stars. you don't always see them, but you know they're always there


Mitt senaste besök i Cali gjorde jag nu i helgen. Hade världens bästa -"personliga guider" some körde oss runt, fick se en massa. LA, Downtown, Hollywood, Westwood, Malibu och här ser ni när jag och Steph klättrar upp för Beverly Hills skylten haha - den säger "no climbing" men kommer man hela vägen från Sverige ska väl det få vara ok. Kommer mer från Cali imorgon!


im exhausted

V8fqdfbomqdn1142hesk46fqo1_500_large
Kom hem från LA sent igår kväll, är utmattad, känns som om jag inte sovit på två år, mycket att göra här! Hunnit med en hel massa, berättar mer imorgon när jag fått lite sömn och mer energi. Var uppe med tuppen idag och hade möte, class och sedan blev det en hel del shopping inför morgondagen.... night girlfriends, nu ska jag sova och behöver inte vakna tills jag vaknar, underbart!

let's leave phoenix and go to LA this weekend, thats sounds like fun


Im going to my favorite city, L.A YEEEEEEEEEEEEES! Jag och min bff kör över tidigt imorgon bitti. IIIIIIIIHH!!!!!!!!! Mot west Hollywood. Ska kolla på skolor. Vet ni vad jag har. En appointment med FIDM på måndag hihi!!

btw, love Party in the usa med Miley Cyrus!!

theyarewhitetoday


Måla naglarna är något jag fått pippi på! Byter lack allt för ofta haha. Tror det smittar av sig från Stephanie, hon byter färg varje gång hon byter kläder, eller nästan i alla fall. Här fixar jag Olivias tår, och självklart är dem PINK!!! Nu blir det sängen, för imorgon ska man upp så tidigt som 6 och väcka alla barnen, skicka dem till skolan
 och sedan gå till class. later later!

when it's good, then it's good, it's so good, 'til it goes bad

back to work! LA i helgen???


reading & studying


Massa att plugga och läsa inför class. Men denna gången så uppskattar jag att ta fram boken och läsa om stora designers och om modets historia. Jag, Steph och Marina brukar ta med oss våra laptops och träffas på Wildflowers som har världens bästa mat. Kan sitta där i timmar och göra läxor och dricka te. Nu blir det class, sedan ikväll händer något nytt och spännande

it's your birthday!

'
amerikan, svensk, svensk, svensk

Lite bilder från helgen och Marinas Bday!! Inte ofta jag får äran att ha med mig två svenska tjejer på fest! Oftas är jag den enda. Jag älskar att gå runt bland folket och prata HÖGT på svenska och se hur folk tittar undrande på en, haha det gör vi bäst HAHA

silver chains


Hittade halsbandet föreställande en fjäder i helgen och var tvungen att ha det. Tog också på mig massor av andra silver längder. Matchade med en slö t-shirt och höga slita jeans shorts och höga svarta klackar till det. När allt var på var det dags för party. Marina fyllde år och vi var redo för inflyttningsfest. Våra vänner hade nästan bjudit hela ASU, mycket roligt folk och party med dem röda muggarna för den här gången, haha.

we gotta love it

P!nk - New Music - More Music Videos
Jay-Z - New Music - More Music Videos
Beyoncé - New Music - More Music Videos

scaryscaryscaryscaryscaryscaryscaryscaryscary

Lady Gaga - New Music - More Music Videos
Kan det bli mer galet och skrämmande än det här???

video music awards

MTV Shows
MTV Shows


Hoppas ni såg den! Alla ogillar väl Kanye efter hans påhopp av Taylor Swift, stackars tjej. Men att Beyonce sedan låter Taylor avsluta sitt tal när det är hennes tur att tala visar på kvalité. Vilket tal Madonna gör till MJ, aldrig sett henne så seriös tidigare. Ett av det bästa tal jag någonstin hört, otroligt. Vilka framträdande, Pink, Beyonce, Lady Gaga, och vi ska inte tala om Lady Gagas utstyrsel, galet! Vilken show!! Klicka och se klippen!!!


let's go somewhere


The World is a book, and those who do not travel read only a page.

OHH LA LA


Hade inte varit fel med lite vinter så man kan sätta på sig en sån här. Är trött på 108 F = 40 grader. Men en dag hade räckt, sedan kan värmen komma tillbaka!

forget the risk and take the fall if that it's what you want, then it's worth it all.


Don't dream about how you want to live, live your dream.

fashion is art.


Hade min första dag i skolan igår.  Första dagen blev det inget plugg, utan mer lära känna varandra lekar och få en bra uppfattning om vad kursen kommer att handla om. Vi kommer prata om Olika märken och designers, modets historia, varför vissa designers lyckas och andra inte, hur mode har påverkat oss etc. Vi kommer få designa "our own line" and so far i love it. Alla tjejer och de två killarna i klassen var väldigt intresserade av fashion på ett eller annat sätt. Många ville bli "byers" på stora företag som Nordstroms, personal shoppers eller stylists. Jag gick därifrån och kände att --detta kommer bli kul. Lärde mig att --fashion is art and so far so good --i love it!

sundaysundaysunday


Hade nog den bästa söndagen jag haft sedan jag kom till USA i söndags. Mycket skratt och mycket dans. Jag och Katie spenderade nästan hela långa dagen på The Mondrian som hade sitt vanliga poolparty. Direkt från poolen fortsatte vi till Geisha för att äta middag. Satt där inne och funderade på om vi skulle gå hem och byta om inför kvällen, men så blev det inte. Vi behöll vår bikini under och fortsatte ut. Vi undrade om dem skulle släppa in oss så som vi var klädda, med blöt bikini under, utan högklackat och utan makeup, haha. Så blev det i alla fall. Blev Saddel Ranch och därefter Junkie, där vi mötte upp Rachel och hela det gänget. Man har alltid så mycket roligare när saker och ting inte är planerat. Vi dansade hela kvällen -- var oseriösa och höll på med vår "sillydancing", vilket var så fruktansvärt skoj, prova, hahah. Katie - you're sooooo FUN!!!!!!!!

ASU game




Shots från en skida, att inte vi har den i sverige? eller det har vi kanske..




Alla studenter skramlar med sina nycklar.

Nice shirt ha? Så det har varit långhelg här borta. Labor day weekend. I lördags var det dags för ASU game. Vi alla samlades innan matchen på plarkeringen runt om arenan för att förfestar och man såg bara gult så långt ögad nådde. Fick låna Stephs vackra GULA tröja för att känna mig som en i mängden. Blev massa roliga spel och galenskaper. Var hur mycket folk som helst inne på arenan och alla fortsatte festen efter matchen på Mill (studentstaden)


girlsnightout



Så det blev utgång i fredags. Först middag på mysiga The Vig med gänget och sedan utgång i Scottsdale. Hade på mig min nya glittriga topp från Tory Burch och kände mig alldeles för uppklädd på middagen, vilket ändrades när vi kom till Scottsdale. Där kan man ALDRIG vara för uppklädd, finns alltid någon som glittrar mer.

let'shavesomefunthisbeatissickiwannatakearide onyourdiscostick

20080629001827

Fredag och Labor day weekend - betyder mycket fest överallt! Vad ska man ta på sig ikväll? man shoppar och shoppar men ändå känns det alltid som om man inte har nåt att sätta på sig. Var faktiskt på Last Chance igår och köpte på mig en del så en outfit bör jag nog kunna hitta! Ska testa nya locktången och sedan iväg till Kaite för att möta upp lite annat folk innan det blir middag i Oldtown. Efter det blir det dansgolvet för hela kvällen. see yaa!  


To travel is to discover that everyone is wrong about other countries

20090830042035
Det här vill jag göra just nu. Sitta under ett parasoll på en strand någonstans, hälst i Florida, Miami. Vi har ju som sagt ingen strand här i ökenen, lite torrt. Någon som har lust att följa med?

you learn something new every day.

20090524134439
Så idag hände något ovanligt. Jag hade precis släppt av Oliva 5 i skolan och var påväg ut ur dörren, jag var senare än vanligt och hörde hur den amerikanska nationalsången började spelas högt ur alla skolans högtalare. Olivia ställde sig genast upp och tog handen på hjärtat. Jag fortsatte att prata med henne och pussade henne på kinden innan jag gick ut ur dörren. Jag tyckte alla i klassrumet tittade lite konstiogt på mig. Jag öppnade dörren och började gå men inser att alla runt omkring står som frusna ispinnar. Då slog det mig, man måste tydligen stå still också. Pinsamt. Så där fick jag stå i tre minuter med handen på hjärtat och lyssna. Det var som om hela världen bara frös och när sången var slut vaknade alla upp igen. Varje gång någonting speciellt händer spelar dem nationalsången och jag har tidigare bara hört den spelas innan ishockey, football & basketball matcher börjar. Men då står ju alla redan upp liksom. Ringde min kompis och frågade om det var något speciellt med idag? -Nej, att spela den varje morgon precis innan skolan börjar gör dem flesta skolor. Där ser man.    

pink.

 


Så, kom precis hem från flygplatsen, känns som om jag bor där. Är alltid där. Hämtningar och lämningar, snart är det väl min tur att åka! Jag vill resa NU! Min världfamilj ska till Virginia igen, så blir ett tag utan jobb. Nice, nice. Nu -- poolside, inte solat på veckor känns det som, det är inte lika roligt längre, tror jag har blivit bortskämd.   


reading.


Läser The Notebook. Vill blir klar NU så jag kan se filmen. Boken är sååå romantisk, svårt att släppa taget. Läs den!

inside a fortune cookie.

20090813082718
Väldigt sött och väldigt amerikanskt. Du hittar dem här små notiserna när du bryter en Fortune Cookie. Dem finns på nästan alla restauranger runt om, och jag har sparat varenda liten lapp genom hela usa-tiden. Älskar lapparnas små visdomsord. Dagen innan min stora 21 årsdag och vår förväntansfulla Vegasresa bröt jag en kaka som sa: "you are about to embark on a most delightful journey!" Det fick mig att rysa.

you're a book written in ten languagues all beautiful none of them I can understand

Photo by Li Hui
Har varit överallt i dag känns det som. Trött. Sitter nu i soffan med filten över mig och med datorn i knät. Pratar med lite vänner från Sverige och i bakgrunden skymtar Sex and The City filmen,

every generation laughs at the old fashions, but follows religiously the new.


Introduction to fashion and Mercedaising heter min class jag börjar om en vecka. Ny class nytt Colleges. Var på skolan i dag och hämtade mina böcker - första gången jag har en skolbok som jag verkligen vill läsa. Later. 

fashions fade, style is eternal.




Wildfox Couture.

tuesday.


Det funkade för mig...


RSS 2.0